Velkommen til www.tog-billeder.dk, Gunnar W. Christensen's side med jernbanebilleder og sporvognsbilleder.

Her på tog-billeder.dk vil jeg vise nogle af de mange billeder, jeg har taget i årenes løb fra ca. 1966 og frem til nu. Hovedvægten er lagt på mine jernbanebilleder.

Foldeudmenuen t.v. for Danmark virker ikke i nogle browsere. Indtil fejlen er rettet, jeg kan desværre ikke selv, kan I klikke på disse underpunkter:
Danmark bl.a. damplokomotiver - diesellokomotiver - togsæt - Personvogne - S-tog - Gods- og specialvogne samt postvogne - Nedlagte strækninger - Jernbanestrækninger - Privatbaner - Veteranbaner eller Diverse, der er billeder fra Tyskland (BRD og DDR), Polen og øvrige Europa, samt fra Java og Kina, men der er også billeder af sporvogne, trolleybusser(NESA) og færger.

Hovedindgangssiden til alle mine danske jernbanebilleder er: Udflugter og ture

De fleste billeder er fra slutningen af 1960'erne og fra 1970'erne. Fra slutningen af 1980'erne og langt ind i 1990'erne tog jeg video på VHS-bånd. I den periode tog jeg ikke ret mange faste billeder, det er jeg begyndt på igen, dog er jeg ikke mere så aktivt som jeg var i 1970'erne, alderen trygger når der står 1942 på min dåbsattest.

Billederne vil primært være ordnet i litraorden, og indenfor det enkelte litra i nummerorden. Jeg er startet med at skanne de ældste billeder og så arbejder jeg mig stille og roligt op igennem årene med billeder fra de udflugter og ture jeg har været på.

De nyeste billeder er lagt op 20.10.2020   Klik på Nyheder så ser du hvilke billeder jeg har lagt op igennem årene.

Da jeg i sin tid startede med at fotografere var "verden i sort/hvid" dengang var det ikke så almindeligt at tage farvebilleder. Jeg fremkaldte selv mine sort/hvide film og lavede forstørrelser af dem, derfor er de fleste af mine billeder indtil midten af 1980'erne sort/hvide billeder.

Alle billeder, der vises her på siden, har jeg selv taget, langt de fleste af billederne indtil sommeren  2005 er taget med mit Nikon F2 kamera, men i august 2005 måtte jeg pensionere det gamle kamera, som havde tjent mig upåklageligt i mere end 30 år. I 2005 gik jeg digitalt og jeg købte som erstatning for F2 -  Nikons D 70 S, det kamera blev allerede udskiftet i sommeren 2007 hvor jeg i stedet købte Nikons D 200 og det blev endeligt i foråret 2013 udskiftet med Nikon D 7100. Min Nikon D 7100 blev i juli 2018 afløst af Nikon D 500 og min D 7100 blev reservekamera. 

Mine gamle 24x36 mm analoge diapositiver og sort/hvide negativer blev tidligere skannet på min Nikon Cool Scan IV, det er nu min reserveskanner, da jeg i april 2015 har  anskaffet mig en ny filmskanner Reflecta ProScan 10T som skanner i en bedre kvalitet og højere opløsning. Jeg har også tegnet et abonnement på Adobe Lightroom CC og Photoshop CC. Efter skanningen behandles billederne i Photoshop CC 2020, de digitale billeder bliver ligeledes  behandlet i Photoshop CC 2020.

I årenes løb har jeg lagt mere end 17.000 billeder op på denne side, dem kan du finde under de enkelte menupunkter til venstre. Det er helt tilfældigt hvilke billeder der bliver lagt op, derfor er der også endnu enkelte underpunkter, hvor der ikke er vist billeder, det vil der komme på et senere tidspunkt, dog vil jeg ikke lægge mig fast på hvornår det sker.

Jeg har ikke været særlig god til at notere hvor jeg har taget mine billeder, og nu ca. 50 år efter kan det for en del af billederne være meget svært at bestemme hvor og hvornår billedet er taget. Jeg kan derfor være kommet til at skrive en tekst til et billede som viser sig ikke at være helt korrekt, hvilket jeg meget beklager.

Er der nogen af jer der finder nogle billeder, hvor du synes at teksten er misvisende, så skriv venligst til mig så tjekker jeg det, og giver dig en tilbagemelding.

Du er meget velkommen til at sende kommentarer til mig om siden eller til mine billeder, du kan skrive til mig på: