Velkommen til www.tog-billeder.dk, Gunnar W. Christensen's side med jernbanebilleder og sporvognsbilleder.

Her på tog-billeder.dk vil jeg vise nogle af de mange billeder, jeg har taget i årenes løb fra ca. 1966 og frem til nu. Hovedvægten er lagt på mine jernbanebilleder.

Kære besøgende, denne hjemmeside er designet i 2004 med programet Front Page  - det er 19 år siden. Microsoft holdt for mange år siden op med at supportere Front Page. Man skal desværre klikke på et af de små billeder for at få vist billedet i stor størrelse. Der er ingen nem måde at se billederne på, database programmet QXL var ikke opfundet i 2004. Jeg beklager, men jeg har ikke nok viden til at kunne konvertere tog-billeder.dk til en moderne side, og jeg vil ikke, min alder taget i betragtning, ofre penge på at hyre en web-designerr, der kan gøre det.

Foldeudmenuen t.v. for Danmark virker ikke i nogle browsere, jeg kan desværre heller ikke gøre det selv, I kan klikke på disse underpunkter:
Danmark bl.a. damplokomotiver - diesellokomotiver - togsæt - Personvogne - S-tog - Gods- og specialvogne samt postvogne - Nedlagte strækninger - Jernbanestrækninger - Privatbaner - Veteranbaner eller Diverse, der er billeder fra Tyskland (BRD og DDR), Polen og øvrige Europa, samt fra Java og Kina, men der er også billeder af sporvogne, trolleybusser(NESA) og færger.

Hovedindgangssiden til alle mine danske jernbanebilleder er: Udflugter og ture

De fleste billeder er fra slutningen af 1960'erne og fra 1970'erne. Fra slutningen af 1980'erne og langt ind i 1990'erne tog jeg video på VHS-bånd. I den periode tog jeg ikke ret mange faste billeder, det er jeg begyndt på igen, dog er jeg ikke mere så aktivt som jeg var i 1970'erne, alderen trygger når der står 1942 på min dåbsattest.

Jeg er startet med at skanne de ældste billeder og så arbejder jeg mig stille og roligt op igennem årene med billeder fra de udflugter og ture jeg har været på.

De nyeste billeder der er lagt op er fra: 18.05.2024.  Klik på Nyheder så ser du alle de  billeder jeg har lagt op igennem årene.

Dansk Jernbane-klub har udgivet min bog "På togtur i DDR" - "Bahnreisen i die DDR" det er en billedbog, med dansk og tysk tekst, med jernbanebilleder fra mine mange ture i DDR i tidsrummet 1965-1979 bogen koster kr. 350,- og I kan købe den her: jernbaneboeger.dk

Da jeg i sin tid startede med at fotografere var "verden i sort/hvid" dengang var det ikke så almindeligt at tage farvebilleder. Jeg fremkaldte selv mine sort/hvide film og lavede forstørrelser af dem, derfor er de fleste af mine billeder indtil midten af 1980'erne sort/hvide billeder.

Bemærk Når I med nutidens øjne betragter mine analoge billeder, så var KODAK Tri-X pan på ASA 400 = ISO 400 den hurtigste sort/hvide film jeg har brugt, og det var en meget grovkornet film. De fleste af mine farvefilm er optaget på Kodachrome-X den var på ISO 80, så det var en udfordring hvis der ikke var ret meget lys.

Alle billeder, der vises her på siden, har jeg selv taget, langt de fleste af billederne indtil sommeren  2005 er taget med mit Nikon F2 kamera, men i august 2005 måtte jeg pensionere det gamle kamera, som havde tjent mig upåklageligt i mere end 30 år.
I 2005 gik jeg digitalt og jeg købte som erstatning for min F2 -  Nikons D 70 S, det kamera blev allerede udskiftet i sommeren 2007 hvor jeg i stedet købte Nikons D 200, det blev i foråret 2013 udskiftet med Nikon D 7100. Min Nikon D 7100 blev endelig i juli 2018 afløst af Nikon D 500 (som nok bliver mit sidste kamera). Min D 7100 er nu blevet mit reservekamera. 

Mine gamle 24x36 mm analoge diapositiver og sort/hvide negativer blev tidligere skannet på min Nikon Cool Scan IV, det er nu min reserveskanner. I april 2015 anskaffede jeg mig en ny filmskanner Reflecta ProScan 10T som sammen med  skannerprogrammet Silver Fast 9 skanner i en bedre kvalitet og en højere opløsning. Jeg har også tegnet et abonnement på Adobe Lightroom CC og Photoshop CC. Efter skanningen behandles billederne i Photoshop CC 2024, de digitale billeder bliver ligeledes  behandlet i Photoshop CC 2024.

I årenes løb har jeg lagt mere end 28.000 billeder op på denne side, dem kan du finde under de enkelte menupunkter til venstre. Det er helt tilfældigt hvilke billeder der bliver lagt op, der er vidst nok endnu enkelte underpunkter, hvor der ikke er vist billeder, det vil der måske komme på et senere tidspunkt, dog vil jeg ikke lægge mig fast på hvornår det sker.
Jeg skanner mine billeder kronologisk og fra Danmark har jeg til dato skannet til og med 1974 så der er meget lang vej endnu, ak jeg når nok ikke at blive færdig i min levetid.

Jeg har ikke været særlig god til at notere hvor jeg har taget mine billeder, og nu ca. 50 år efter kan det for en del af billederne være meget svært at bestemme hvor og hvornår billedet er taget. Jeg kan derfor være kommet til at skrive en tekst til et billede som viser sig ikke at være helt korrekt, hvilket jeg meget beklager. Er der nogen af jer der finder nogle billeder, hvor du synes at teksten er misvisende, så skriv venligst til mig så tjekker jeg det, og giver dig en tilbagemelding.

Du er meget velkommen til at sende kommentarer til mig om siden eller til mine billeder, du kan skrive til mig på: